Proteser

Helproteser fremstilles i acryl og anvendes, hvor der ingen tænder er tilbage. Proteserne fremstilles på baggrund af aftryk og registreringer, der foretages af tandlægen på klinikken i samarbejde med en ekstern tandteknikker.

Delproteser kan fremstilles i acryl med bukkede metalbøjler, der griber om udvalgte tænder i resttandsættet. Denne type benyttes fortrinsvis som overgangsprotese til en såkaldt unitor, hvor der har været mange tandudtrækninger eller hvor prognosen for de resterende tænder er tvivlsom. En unitor består af et tyndt og stift metalstel, der er støbt efter patientens mundforhold. Tænderne er fremstillet i acryl. Fordelingen af trykket ved sammenbid overføres til bøjletænderne, og aflaster herved ´gummerne´ Der er altså her tale om en bedre tilpasning og en permanent løsning. Unitorer kan kombineres med kroner og broer med særlige låsesystemer, således at bøjlegrene skjules, og der opnås optimal tilpasning.

Implantatunderstøttede proteser
I tilfælde af meget knoglesvind efter mange år som protesebærer,hvor gummerne er flade og derfor ingen mulighed for at holde protesen på plads kan der isættes implantater og med tryklåse holde denne på plads. Implantateterne giver et stabilt fæste for protesen, som samtidig hjælper med til at bevare kæbeknoglen. Protesen sidder fast på solid forankring og kan nemt tages af og på, når den skal rengøres.


Tandlæge Niels Sinnerup Johansen
Vestfyns Implantatcenter
Søndergade 2 D • 5560 Aarup
Tlf. 52 37 04 93